top of page

Ik ben Laurens Bongers, afgestudeerd aan de HAN als psychiatrisch verpleegkundige en ben in 2018 volledig werkzaam als zelfstandige onder de naam Bongerszorg.

 

Als 8-jarig mannetje wilde ik eigenlijk graag op de ambulance werken om dan voor mensen het slechtste moment in hun leven zo dragelijk mogelijk te maken. Lichamelijk maar ook psychisch. Die gedachte heb ik altijd vast gehouden.

Tijdens de opleiding werd mij al snel duidelijk hoe krachtig het verhaal achter de mens kan zijn. Grote bewondering voor hoe veerkrachtig sommige mensen zijn, maar ook geboeid door de redenen waarom mensen dat niet kunnen zijn.

Dit heb ik zelf ook ervaren en ben van helpende opgeklommen naar hbo-verpleegkundige. Niet de meest ideale weg, maar daardoor weet ik nu wel hoe op alle niveaus in de zorg gepraat, gedacht en gehandeld wordt.

Na werkervaringen in de verslavingszorg, forensische psychiatrie (TBS), revalidatiezorg (GRZ) en enkele jaren te hebben gewerkt met de ouder wordende cliënt met psychiatrische problematiek zoals: verslaving, schizofrenie, Korsakov, verschillende persoonlijkheidsstoornissen, en niet aangeboren hersenletsel begon het ondernemerschap steeds meer te kriebelen. Uiteindelijk heb ik in oktober 2018 de stap genomen om alle werkzaamheden te gaan doen vanuit Bongerszorg. Dit geeft de mogelijkheid om zelf meer kennis op te doen  vanuit de GGZ en om opgedane kennis te delen met  zorgorganisaties.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door op een amicale en laagdrempelige manier met elkaar om te gaan. Met een gezonde dosis humor is problematiek goed te relativeren en voelt feedback ook niet zo zwaar, maar is de boodschap wel duidelijk.

_DSC0644_1.JPG

Recente werkervaringen

Volwassen gesloten - Propersona

Beveiligde IntensiveCare - Pompestichting

Ouderenpsychiatrie - GGz Breburg

Meerzorg - Leger Des Heils

Verpleegunit de Hulsen - ZMw

bottom of page